Tuesday, November 19, 2013

Mersuvend kommenteerib õnnetust ja Sassi artiklit

Möödunud nädalal kihutas bemm rekkasse ja natuke hiljem 17 aastane Tartu jalgrattur rongiteedele. Eestimaa teedel suri tavatult palju noori, ja ellu jäi vaid üks noor ja õbluke tütarlaps. Rahvas sai šoki, teeperved täideti leinaküünaldega.

Hannes sai hiljuti mersu ja nüüd see nurrub
Teadaolevalt oli bemmi juht purjus ja pani kuskil läänemaal sõpradega pidu. Kerge on öelda, et ära joo ja sõida paremini. Või siis lakooniliselt: paras! Justkui nii oleks meil kõigil kergem ja lein lühem?

Mu koolivennast bestseller Sass kirjutas selle peale artikli "Ellujäämine rahvusspordiks". Kuigi ta on juba 30ndates, ma julgen väita, et ta on jätkuvalt noorte põlvkonna esindaja, sest on näha, et kuigi temagi rasvub ja vananeb, vähemasti ta hoolib ja mõtleb kaasa.

Lasin ühel endisel võrri- ja nüüdsel mersuvennal Hannesel (20a) kommenteerida ta artiklit.

Hannes: "See on huvitav artikkel ja originaalne mõttekäik, aga samas ei ole ma kindel, et keskmised noored seda loeks ja see neile kohale jõuaks."

Adupoeg: "Ega vist ei mõelda ka, mida tehakse 10 aasta pärast nagu Sass soovitab?"

Hannes: "Kahjuks mitte. Ja kogu see juua-täis-peaga-rooli on üldse eraldi teema. Kui sellest saaks riik lahti, oleks suuremas osas pool võitu käes."

Adupoeg: "Miks juuakse?"

Hannes: "Sest vahet ju pole, kool sakib. Juua täis peaga on seiklusi, samas on see ka ajaviide. Kaine peaga pole klubis midagi teha. Praegu ei saa sentigi karistada selle eest. Noored räägivad uhkusegagi sellest, et jokkis peaga sõidetud."

Adupoeg: "On sellele lahendus?"

Hannes: "Aga miks peaks lahendusi leidma? Kui ei näha probleemi, ei otsita lahendust ka. Sest ega need pole ainult noored, kes nii elavad, vanemad lihtsalt nõks rahulikumalt."

On mida edasi mõelda. Tänud Sass ja Hannes meid harimast!

No comments:

Post a Comment