Thursday, October 24, 2013

Valus on! Andke meile sõnu!

Samal ajal kui pool Tallinnast valis endale pealikuks Savisaare ja Keskerakonna, siis teine, ja tundub, et valjem pool - nuriseb.

Postimees ja facebook on pingest punased. Mõne ajab hingeldama, teise võtab hingetuks.

Hingekarjased, kirjatsurad, laulumeistrid, tehke midagi!

Kui rahval on valus... Kes mõistaks, kes suunaks, kes raviks? Kultuuri- ja moraaliinimesed, see on ka teie linn ja kodu. Täna on aeg hoida, ja aeg järele mõelda. Ja mitte lihtsalt üksinda, vaid teistega. Sest kodus peab olema rahu, isegi kui selleks on vaja paar tüli või valu.

Aeg ei ole lihtsalt vaiki olla, minna omade keskele ja edutada iseend. Teha poliitanalüüse, mis panevad eelkõige iseend paremini tundma. Jah, ma tean, et nii on mugav ja parem, aga nii ei tohi! Me kõik tahame täna omade keskele hoida, aga hoiame Meiet!

Tänase Tallinna, ja tänase riigi eesotsas on tugevamad mehepojad kui kunagi varem. See on tegelikult SUUR ASI! Kas üldse kunagi varem on eesti ajaloos niimoodi olnud? Ja rahvas on meil pingutanud ja saavutanud rohkem kui kunagi varem - loobudes heaolust, tervisest, isegi lastest. Meie rahval on tormiline algus ja lugu.

Laulge kasvõi üks õige ja tõeline laul! Ja mitte lihtsalt twitteris!

Andke meile sõnu, mida oskaks kasutada!

Aidake meid välja sellest vasaku ja parema vahelisest pingest, kuhugile kõrgemale, kuhu me veel ei näe! Eesti on ju enamat kui wannabe eurooplane ja Tallinn enamat kui siluett kilukarbil. Kui te seda teete, annate meie tänastele noortele loo, millest tahamegi olla osa ja edasi jutustada, seda kogu oma elu ja südamega!

Kõik usu- ja kultuuritegelased! Kirjutage tänasest eestist, aga nii, et see meile usku, lootust ja armastust annaks! Näidake, et te meist hoolite, sest ma tean, et te suudate!

Rips võiks teha uue laulu
Sass võiks teha südamliku reklaamkampaania
Bööma võiks veel julgemalt luuletada

Minu poolest võid ka joonistada...


No comments:

Post a Comment