Tuesday, October 1, 2013

Miks ma hindan Varro Vooglaidu?

Peale USA-Tšehhi reisi ootas mind kodus mitte ainult rõõmus naispere, vaid ka paar paksu ümbrikku, mis kutsus mind üles mitte enam lihtsalt abielu ja perekonna, vaid ka Tallinna moraalsuse ja Eesti sündimata laste eest seisma. 

Nimelt on Tallinna vanalinnas mitte ainult vana Toomas ja palju välismaalaseid, vaid ka kuraditosin (13) striptiisiklubi/hooramaja, saades sellega Põhjamaade prostitutsioonipealinna tiitli. Mõnes mõttes võiks ju kehitada õlgu ja öelda, see on äri ja pole meie asi. Või kas teadsid, et möödunud poolsajandi jooksul on Eestis tehtud 1,5 miljonit (!) aborti ja seda rahastame meie ise?

Mul on raske õlgu kehitada.

Tegelikult on ju Vooglaiul ja tema meeskonnal täiesti õigus. Mees seisab mitte homoseksuaalsete kalduvustega inimeste vastu (nagu on kuidagi tüüpiline igasuguse seksuaalsetel teemadel diskuteerijate kohta arvata), vaid meie rahva südamepuhtuse eest. Jah, mulle jättis ta alguses ka sellise katoliikliku ristisõdalase mulje, aga nüüd, kui ta julgelt edasi paneb, teemasid laiendab ja keelekasutust ei muuda (näidates, et tal on tõsi taga) - tundub, et ta teeb midagi, mida mitu põlvkonda teinud ei ole (vähemalt mulle tundub nii).

Eestis sellistel teemadel väga ei räägita, võib-olla tugigruppides ja väga väikestes seltskondades. Kõik on eestis ju omad ja ma arvan, et kardame üksteist! Keegi meist ei taha pingeid, ja kõik meist on ju pattu teinud.

Vast seepärast ta hääl nii tugevalt ja teravalt kostubki.

Ja vaevalt, et paljud, kes traditsioonilise (senise) abielu kampaaniaga talle oma allkirja julgesid anda. Neid oli küll tuhandeid, aga kindlasti paljud vaikivad. Isegi kristlased on skeptilised ja kardavad, et keegi jälle tekitab mõttetut pinget ja tüli. Ja mis siis kui Vooglaid on inimene, keda me ei saa usaldada?

Mina ja Greta oma hääle ka kahele uuele kampaaniale andsime. Usun siiralt, et Tallinna vanalinn on rohkem kui lihtsalt vaatamisväärsus, ja peegeldab ka see meie rahva elu ja olu. Ja kui meil on võimalik seista millegi eest, ikka teeme seda, ja julgelt!

Sündimata lapsed on muidugi veel raskem teema ja sellest siis ka mõni järgmine postitus.

No comments:

Post a Comment