Thursday, May 26, 2016

Ma tahaksin olla hoopis Maarja


Ärkan. Kell on viis õhtul. Olen teinud kiire powernäpi, aga ärgates olen ikka powerless. Eelmise öö unetus on jätnud jälje ja ka parima püüdmise juures, ei suuda ma püsida reibas. Meenutan, et olen lubanud endale, et lõpetan täna sellenädalase blogipostituse ja vähem kui tunni pärast meisterdame naabritega külaplatsil istepinke.

Allkorrusele jõudes, näen, et lapsed on teleka ees. See on jõuetu lapsevanema vaatepilt. Ajan end kööki ja otsin endale midagi magusat. Selg kange ja valus möödunud peo grillmasinate tõstmisest.

Ja see on hetk, mil soovin, et oleksin keegi teine.

Ma soovin, et oleksin Maarja.


Ükskõik, millisesse ruumi satud, ma tean, et asjad on pooleli. Tean seda vägagi hästi. Seinal seisab juba mitmendat päeva poolikult pandud pildiraamistik. Õues sirguvad võililled ja tuuleke teeb oma tööd ja lennutab seemneid naabrite aeda. Auto on jätkuvalt pesemata. Juuksuris on käimata ja see on ilmselt viimane asi, millele mõelda jõuab.

Juba see teadmine, et kogu aeg on vaja midagi teha, väsitab.

Ja ma isegi ei räägi tööst.

Miks ma ei võiks olla näiteks Maarja?


Ma õigustan end sellega, et iga asi juhtub tähtsal motiivil. Kui jätan midagi ära, siis jääb juhtumata hea.

Nii võib olla isegi kirikus, kus me propageerime armastust. Ma võin seal kaasa lüüa, ja teha nii palju, aga see ei tähenda, et sellega märkaksin inimest, ehitaksin suhet ja pakuksin või kogeksin armastust. Teenimisel on oma müra ja teinekord see võtab kõik üle.

Ma tahaksin olla hoopis Maarja!

Aga kui nad teed käisid, astus Jeesus sisse ühte külla. Keegi naine, Marta nimi, võttis ta vastu. Ja sel naisel oli õde, keda hüüti Maarjaks. Maarja istus maha Issanda jalgade juurde ja kuulas tema kõnet. Marta aga oli ametis mitmesuguste toimetustega. Ja ta tuli Jeesuse juurde ning ütles: "Issand, kas sa ei hooli sellest, et mu õde jättis mu üksinda toimetama? Ütle talle nüüd, et ta tuleks mulle appi!"

Aga Issand vastas talle: "Marta, Marta, sa muretsed ja vaevad ennast paljude asjadega, aga tarvis on vaid üht. Maarja on ju valinud hea osa, mida ei võeta temalt ära."


2 comments:

  1. Sina aga, M2rt Adupoja , mingi Maarja pole. Sul on M2rt/Marta t66d palju teha, nii et tee t66d, n2e vaeva ja siis tuleb nii und kui ka j6udu peale et homme uuesti peale hakata. Edasi!

    ReplyDelete
  2. Issand andku sulle jõudu, Märt! Saad hakkama:)

    ReplyDelete